Sådan sikrer du din feriebolig
Det er enhver ferieboligejers mareridt at ankomme til ferieboligen med forventning om et afslappende ophold i ro og mag, men for at opdage at der har været indbrud i ferieboligen. Det er derfor en rigtig god idé at forebygge eventuelle indbrud ved at sikre ferieboligen bedst muligt. Det kan gøres med en række enkle tiltag:
- Yderdøre skal altid sikres med en god og sikker lås. Sørg for at låsen er godkendt og rådgiv dig gerne med en låsesmed for at finde den bedste lås til prisen. Find evt. mere hjælp her.
- Anvendes der en elektrisk lås, så tjek op med dit forsikringsselskab om låsen er godkendt af dem.
- Sørg for at vindueslister er monteret med sikringsskruer i stedet for søm
- Monter vindueslås eller hasper på alle vinduer
- Overvej at sætte en låse på altandør/terrassedør, så denne ikke umiddelbart kan bruges som indbrudstyvens flugtvej.
- Få ferieboligen til at se beboet ud. Det kan nemt gøres ved at montere en timer på en eller flere af boligens lamper, så de periodisk tænder og slukker.
Ved køb af feriebolig, så stol aldrig på at du har fået alle nøgler udleveret. De fleste nøgler er nemme at kopiere og har ferieboligen tidligere været anvendt til udlejning, så vil der være flere hundrede lejere, gæster og servicefolk, som på et tidspunkt har haft nøglen til rådighed og dermed muligheden for at kopiere den. Så straks efter overtagelsen af ferieboligen, bør man straks udskifte alle yderlåse.
Hvis der generelt ikke er noget nævneværdigt af værdi i ferieboligen, så synliggør det overfor indbrudstyven ved at lade være med at rulle gardinerne for og lad evt. skabsdøre åbne, så indbrudstyven kan se, at der ikke er noget værd at bryde ind efter.
Er der derimod dyrt inventar i ferieboligen, så overvej køb af en tyverialarm med tilhørende serviceabonnement. De fleste alarmselskaber tilbyder en særlig løsning egnet til sommerhus og ferieboliger.