Lav poolrummet om til et aktivitetsrum
En del danske udlejningssommerhuse bygget i perioden 1980-2000 er udstyret med et poolrum med en lille swimmingpool og evt. spabad og sauna. Og selvom disse poolhuse uden tvivl er populære hos sommerhuslejerne, så er alderen ved at trykke disse og måske er der grund til at tænke sig om en ekstra gang, når man står overfor en uundgåelig renovering af sommerhuset.
For ingenting varer evigt og der er et naturligt slid på en indendørs swimmingpool. Selve bassinet skal have skiftet liner (dug) hvor ca. hver 10-15. år, og det koster en del at gennemføre, da bassinet her skal tømmes før en ny liner kan monteres. Efterfølgende skal nyt tilføres og opvarmes. Derudover tærer pool-kemikalierne også hårdt på det tekniske udstyr, så teknik og affugter skal løbende vedligeholdes og udskiftes.
Derudover er det ikke billigt at have en indendørs swimmingpool kørende i elektricitet. Det er ikke unormalt med et årsforbrug på 20-30.000 Kwh. Dertil kommer pool-kemikalier og vedligeholdelse.
Så står du som poolhus-ejer overfor en kommende renovering, så er det værd at overveje om det er tid til at skippe swimmingpoolen og erstatte den af noget andet. Vælger man at få et vvs firma til at fjerne alt teknik, en entreprenør til at fylde poolen op med jord og en tømrer til resten, så kan du ende op med et nyt ekstra rum til sommerhuset på 40-50 m2.
Husets nye rum kan man vælge at anvende som aktivitetsrum. Udstyr rummet med et billardbord, airhockey eller bordfodbold. Indret et hyggeligt hjørne med sofa, puder eller sækkestol og opsæt et stort tv og konsolspil. Byg evt. en lille bar med bardisk og barstole og opsæt en dartskive. Hvis der er plads, så overvej at lave et lille arbejdshjørne med et lille skrivebord og kontorstol. Så man har en lille kontorarbejdsplads, hvor man i fred og ro kan tjekke sin email. Få inspiration og besøg evt. udstilling med kontorstole i København
Et aktivitetsrum er et utroligt stor aktiv, som gæsterne vil værdsætte på en regnvejsdag, hvor alle aktiviteter er flyttet indenfor og der ikke er meget andet at foretage sig, end at læse reklameaviser. Især børn og unge kan nemt komme til at kede sig i et sommerhus, så her er et aktivitetsrum bare lykken.
Økonomisk er det heller ikke en dum idé. Antallet af udlejede uger vil sandsynligvis falde, når huset ikke længere har en wellness afdeling – og tilsvarende lejeindtægten. Modsat er der en stadig stigende efterspørgsel efter sommerhuse med aktiviteter, så lejeprisen vil kunne holdes næsten på samme niveau. Derudover vil besparelsen på el, kemikalier og vedligeholdelse gå direkte i husejers lomme, så samlet set vil investeringen hurtigt kunne tjene sig hjem. Og overvejer du som husejer at sælge sommerhuset, så ser mange sommerhuskøbere skævt på poolhusene, da de - med god grund – frygter de store drifts- og vedligeholdesomkostninger. Det afspejler sig i salgspriserne, hvor poolhuse ofte er langt billigere pr. m2 end sommerhuse uden.